Nyheter 2016

Valpar väntas i slutet på februari 2017!!


Mer info under fliken valpar.

Nu börjar det hända massa roliga saker så varje hund i G-kullen har fått sin egen sida med nyheter, du hittar dem här

2016-12-04


SKK Stockholm Hundmässa,


SEUCh J SE V-16 Brevikens Gärda "Sträva" BIR & CACIB

BIM Multi Ch Trollängens Ragnar, morbror till Gärda.

Ägare; Jaanice Windelberg

Handler; Ann-Sofie Åberg

Domare; Carl-Magnus Olofsson


Stort grattis från oss!!!!!!


2016-11-24


Idag vid särskilt prov på Torebo erhöll J Brevikens Gotthard med husse Ulf Ivarsson ett 2:a pris i ökl med betyget F 6 - A 9Stort grattis från oss!!


2016-11-22


Idag är dagen då man tillkännager "årets julklapp" men den fick vi redan i fredags då Jaanice och Brevikens Gärda "Sträva" var på fältprov i Tomelilla, dagen gav detta duktiga ekipage ett 1:a pris i ökl och därmed föll titeln SE UCh (Svensk Utställnings Champion) ut vilken är kullens första.... Några dagar innan fick de ett 2:a pris i ökl.


                                       Stort grattis från oss!!!

2016-11-06


SKK Internationella utställning i Växjö


J SE JV-15 SE VCh Brevikens Gutta Exc, ck, CACIB & BIR


J SE JV-15 SE VCh Brevikens Gördis Exc

2016-10-09I dag på Västsvenskas jaktprov i Varberg erhöll J Brevikens Gotthard/Ulf Ivarsson ett 3:e pris i ökl.Stort grattis från oss!


2016-08-27


SKK Ljungskile, domare: Goncalves Rui, PORTUGAL


J Brevikens Gärda "Sträva"/Jaanice Windelberg


Exc jaktklass cert BIR och BIG - 4, det är Gärdas andra grupplacering i år!!


Stort grattis från oss


Gärda "Sträva"

2016-08-16


Har hänt en hel del på sista tiden......


Start på prov i eftersöksgrenar öppen klass;


J Brevikens Gärda "Sträva" V 10 - S 10


J Brevikens Gösta V 10 - S 10


J SE VCh SE JV-15 Brevikens Gutta V 10 - S 4Några varv i utställningsringen har vi också hunnit med, närmare bestämt SKK utställning i Ronneby.


J SE VCh SE JV-15 Brevikens Gutta, Excellent, cert, BIR & BIG -2


J SE VCh SE JV-15 Brevikens Gördis Excellent, cert, 1 jklkk och 2 btkl.


Gutta BIG - 2

vid SKK utställning i Ronneby


Domare: John O'Gorman, Irland

2016-07-23


Så har även Brevikens Göte "Gorm" med husse Göran Kempe varit på prov i eftersöksgrenarna i ökl V 10 - S 10.

 

Stort grattis från oss!


2016-07-16


Återigen har J Brevikens Gotthard varit ute, denna gång på prov i eftersöksgrenarna och för första gången i öppen klass.

V 9 och S 10 belv resultatet! Vad vi vet så är "Gotte" först ut i år....... Bra jobbat Ulf!!2016-07-08 & 09


J Brevikens Gothard "Gotte" på SKK Internationella utställning i Tvååker, domare Arne Foss, Norge.


Excellent jaktklass, ck, cert, 1 bhkl, CACIB & BIM!


påföljande dag på nationella med Annika Ultveie-Moe som domare, excellent jaktklass, ck, cert 2 bhkl.


Stort grattis Ulf & Eva!

2016-06-11


J Brevikens Gärda "Sträva" på utställning SKK Vänersborg,

cert, CACIB och BIR och dessutom

BIG - 3, domare: PEDERSEN ERLING KJ. Danmark


BIM blev kusinen SE JV-14 SE V-14 Pitkän Sr Fåx


Stort grattis Jaanice !

2016-06-06


På självaste Nationaldagen var J Brevikens Gotthard och husse Ulf Ivarsson på viltspåprov på Västsvenska Vorstehklubben, dagen slutade med en 1:a i ökl, strongt i värmen.


Stort grattis från oss!

2016-06-02


Kenneln fick redan 2013 det av SVK då nyinstiftade priset "uppfödarpremien" i valören brons. I år har vi lyckats få ihop poäng till ett i Silver.


Utan engagerade valpköpare är inte detta möjligt så ett stort tack till Er

2016-05-21 & 22


Helgen inleddes med SVK Södras utställning där Gutta slutade som 2:a bhkl med cert, kom även 2:a på den prestigefyllda apporteringstävlingen där Bettan placerade sig som 5:a och Gördis tyckte hela grejen var klart överskattad.


På söndagen for vi till SKK utställning, även den i Hässleholm, där Gutta erövrade sitt andra cert denna helgen erhöll även CACIB och slutade som BIR ett par ärevarv i gruppfinalen fick vi också till. Gördis erhöll Excellent i jaktklass.


Bilderna från helgen är till största delen snodda från SVK Södras hemsida :)

2015-05-08


J Brevikens Gärda på SKK utställning i Lidköping resulterade i Excellent, ck, r-cert, R-CACIB och 2 btkl.Stort GRATTIS Jaanice!!

Gutta på fältprovet i Danmark i april som resulterade i en 1:a ukl

Foto: Annette Laursen

Första helgen i mars var på fältträning hos Stefan Nilsson i Tomelilla, förutom våra två egna "valpar" var uppslutningen imponerande, på bilden från vänster;


Gert och Gilbert

Ulf och Gotthard "Gotte"

Jonas & Gina

Jaanice & Gärda "Sträva"

Agneta med Gördis & Bettan (var är Gutta)

Carl & Gunvald "Valle"

och slutligenen något suddig (p.g.a. regnet)

Torsten & Golden Gun "Goldie"


Sista helgen i mars var vi också på fältträning och då fick vi även äran att träffa

Göran och Göte "Gorm"

Glad påsk!

2016-03-20Idag på Västsvenska Vorstehklubbens KM startade J Brevikens Gärda "Sträva" med matte Jaanice Windelberg i unghundsklass, blir bästa hund där och får möta bästa vuxna hund. Slutar som KLUBBMÄSTARE ‼Stort grattis, fy attans vilket team ni är 💗


2016-03-19


Vid Västsvenska Vorstehklubbens utställning fick J Brevikens Gotthard med husse Ulf Ivarsson Excellent i jaktklass, cert, BIR och slutligen BIS - 3, J Brevikens Gärda med matte Jaanice Windelberg Excellent i jaktklass med en 2:a placering.


Stort grattis från oss!

2016-03-16

Vid SVK Södras årsmöte erhöll Gördis förutom sina diplom för 1:a & 2:a pris i ukl jaktprov, inteckning i tre vandringspriser, priset för meriter i ökl viltspår erövrades för gott med hjälp av hennes mor,

C.I.B. SE UCh DK UCh SE V-12 &-13 & -15 SE VCh Trollängens R LisbethFotevikens apportpris ukl, Instiftat av Herbert Birkler, Fotevikens kennel, 1999.

Tilldelas den unghund, som vid SVK Södras ordinarie höstjaktprov utför den bästa apporten med betyget lägst 8 poäng. Apporten skall i första hand utföras på fälld fågel. Om någon hund ej uppnår apportbetyget 8 på fälld fågel skall priset istället tilldelas någon av de hundar, som utför apport av kastad fågel med apportbetyget lägst 8 poäng. Om flera hundar utför samma prestation skall priset tillfalla den yngste hunden. Priset tillfaller för gott den förare, som med ägd hund erövrar priset tre gånger. Årtal, hundens namn och ägarens namn skall på SVK Södras bekostnad ingraveras i priset.


Fotevikens vandringspris Ökl. Instiftat av Herbert Birkler, Fotevikens kennel 1987.

Priset utdelas till förare, inom SVK, av bästa viltspårhund som tillhör SVK. Sammanlagt på SVK Södras viltspårprov, vår och höstprov med lägst 1:a pris och som tidigare har minst very good på officiell utställning. Vid lika pris under året avgör i första hand bästa jaktprovsmerit under året. I andra hand bästa jaktprovsmerit under tidigare år. I tredje hand tidigare meriter på viltspår. I fjärde hand bästa utställningsmerit. Priset blir ständig egendom till den förare som erövrat priset tre gånger med minst två olika hundar. Donatorn har rätt att tävla om priset.


Mats Hedbergs vandringspris. Instiftat av Mats Hedberg 1981.

Kvinnliga förare

Tilldelas bästa kvinnliga förare på jaktprov och viltspår. Endast medlem bosatt inom SVK Södra äger rätt att tävla om detta pris. Proven skall vara anordnade av SVK Södra. Bästa resultat under året från jaktprov och viltspår räknas enligt nedanstående poängtabell. För inteckning fordras att hunden klarat godkänt, ordinarie jaktprov. Viltspår ej obligatoriskt. Resultatet från flera förda hundar med godkänt jaktprov får sammanräknas. POÄNGTABELL: Jaktprov = prispoäng + för Ekl 25 poäng. Viltspår, högsta klassen med HP 100 p, 1:a pris 90 p, 2:a pris 70 p, 3:e 60 poäng. Anlagsklass, godkänt med HP 50 p, godkänt 40 p. Priset är vandrande tills tallrikens framsida är fullgraverad, då den för alltid tillfaller den förare som har flest inteckningar. Vid lika antal inteckningar, avgör högsta sammanlagda poängsumma. Vid lika antal poäng avgör erövrade 1, 2 eller 3:e pris.

2016-03-10

Vi har varit en tur till Danmark med Gördis och Gutta på uställning, hela 45 hundar anmälda. Gördis fick ett Verry good och Gutta ett ck och en 3:e placering i jakthundsklass av totalt 16 hanar, slutade som 4:a i bhkl.


Tyvärr så blir det inga valpar i vår då Bettan fick en infektion och behandlingen gjorde att inte valparna klarade sig, vi hoppas kunna para henne på nästa löp i höst igen.


2016-01-27


Så kom då även diplomet för J SE JV -15 Brevikens Gutta, numera även

SE VCh


2016-01-20


Idag har Bästa Bettan börjat löpa så nu ser vi fram emot valpar i början/mitten på april...........

2016-01-01                                     GOTT NYTT ÅR önskar vi er alla!

Här ett axplock av bilder som får symbolisera föregående år och alla framgångar vi fått. Att så många som fem av avkommorna i G kullen gått till pris på jaktprov är helt fantastiskt, flera har dessutom både startat på viltspårprov och deltagit på utställning. Ett innerligt tack för att ni valpköpare är så engagerade i era hundar så att en bra avelsutvärdering kan göras.


Om man "bara" jagar och aktiverar sin hund är det fullt tillräckligt och på inget sätt något att förringa, och det vet jag att ni gör genom den goda kontakt vi har vilket jag är mycket tacksam för.


Ser fram emot att träffa så många av er som möjligt framöver.....


Under året kommer nog en valpkull till, du hittar info om den under "Valpar 2016"