Nyheter 2011


2011-12-13


Två utställningar avklarade sen sist, den första på SVK Södras utställning i november där vi fick reserv cert och blev 3 bästa tikklass. Sen for vi till Stockholm för att träffa delar av familjen och ställa ut på Stockholm Hundmässa, även där blev vi 3 bästa tikklass med ck....


 


   


Foto: Christina Tall på Stockholm Hundmässa2011-11-12


Ska försöka summera höstens framfarter så gott det går….


Vi började med en som vanligt med en utmärkt helg hos Anna & Stefan Nilsson i Tomelilla helgen 20-21 augusti, utöver sedvanlig fältträning så hade vi en supertrevlig kräftskiva hos Anna & Stefan, återigen tack för senast. Göran och jag for till fjälls redan på tisdagen där efter. Redan andra jaktdagen skar Bettan upp tassen ordentligt så Riksprovsstarten blev det inget av. Fotot på Bästa Bettan här nedanför är taget av Peter Book i samband med vår fältträning hos Stefan.


Som vanligt i mitten av september hade vi ett par härliga jaktdagar hos Stefan Nilsson, utmärkta marker


med mycket (läs lagom) med fågel.


Både King Otto och Bästa Bettan var på Hallandsprovet och startade, jättefina kritiker men tyvärr inte till pris. Ett par dagar därefter börjar Bettan att löpa!


SVK Södras provvecka startar Otto två gånger och får med sig en 2:a i ökl.


Eftersom jag hade ett angeläget ärende i Stockholm den 29 oktober så anmälde jag Bettan till Mellansvenskas prov på Dylta, lyckades få plats och kom hem med ett första pris med 7:a på fält.


Men redan innan den starten var vi några stycken som kände att några särskilda prov behövdes, dels för flera omeriterade unghundar och dels för några öppenklasshundar som gärna vill vara klara för elitklassen inför SVK Södras Riksprov nästa år. Sagt och gjort, några mycket välvilliga markägare, domare, provledare och deltagare var på, vecka 45 startade ”kvalveckan” med tre särskilda prov. En rankinglista sattes upp, ju bättre prisvalör man hade med sig desto mindre möjlighet att få starta och så fort man uppnått sitt mål var man ute, med lite undantag för markägare/domare. Totalt 24 starter resulterade i fem förstapris, två i ukl och tre i ökl, även fem andrapris där ett var i ukl, tre i ökl och ett i ekl.


Hur det gått för våra hundar finns att läsa på deras respektive sidor…… men här nedan en sammanställning över alla.


Bollerup


Trollängens Rakel ukl eg


Trollängens Rustan ukl eg


Trollängens Rebecca ukl eg


Lillös Sibelle 1 ökl med 8 på fält


Trollängens Carl-Otto 1 ökl med 7 på fält


Trollängens Sören ökl eg


Kimmax Caruso ökl eg


Lillehedens E Speja ökl egLillö


Trollängens Ruben 2 ukl med 6 på fält


Trollängens Rakel ukl eg


Trollängens Rustan ukl eg


Skogs Kvittra 1 ökl med 7 på fält


Kimmax Caruso 2 ökl med 6 på fält


Trollängens S krut ökl eg


Lillehedens E Speja ökl eg


 

Tomelilla


Trollängens Ragnar 1 ukl med 9 på fält


Trollängens R Lisbeth 1 ukl med 9 på fält


Kimmax Caruso 2 ökl med 6 på fält


Trollängens Ragnhild 2 ökl med 6 på fält


Trollängens S Krut ökl eg


Trollängens Sören ökl eg


Lillehedens E Speja ökl eg


Skogs Kvittra 2 ekl med 5 på fält


 

2011-08-02


Skamligt länge sedan jag skrev något här men en hel del har trots allt hänt. Bettan var i april på sin första fältprovsstart. Tyvärr blev vi inte godkända men vi fick en jättefin kritik och 4:or rakt av i egenskapssiffror.


Även exteriörbeskrivning av Bettan ha gjorts och både Bettan och Otto har startat på eftersöksgrenarna


Hur det gått kan du läsa på deras respektive sidor.


Vi har varit ett härligt gäng som träffats varje onsdag senan 20:e april och tränat våra hundar, inriktingen har i huvudsak varit passivitetsträning men många kuliga tips på övningar har dykt upp. Vi turas nämligen om att ordna både mark och övningar så variation blir det! Vi har vår avslutning nu nästa vecka.


Nu har vi den 16:e augusti som hägrar då vi kan börja släppa hund igen, och en helgs träning hos Stefan Nilsson, härligt!


Sedan väntar ripjakten och Riksprovet och höstens övriga fältprov. Vi hoppas att både Otto och Bettan kommer ut i år, Otto fick ju amputera svansen förra året precis i början på provsäsongen och läkning och karenstider på diverse medikamenter satte stopp för start på de ordinarie proven. När väl de hindren var borta kom nästa, snön!!!


2011-03-28


Så har vi återigen haft en toppen helg hos Stefan Nilsson i Tomelilla, vi som var med denna gången förutom Göran & jag själv med Otto & Bettan var Anette med Bruttan, Matti med Ragge, Magnus med Bäsk, Conny med Krut, Erik med Sören, Ingmar med Rustan alla med prefixet Trollängens, Thomas med spinonen Zampa,  och slutligen (i dubbel bemärkelse eftersom Cuno kommer från Tyskland) vår långväga gäst Ingemar och korthåret Cuno som dessutom var yngst i gänget med sina 8 månader.


Halva gänget bestod av Trollängens senaste kull som nu är 15 månader och en hel del har hänt sen vi var hos Stefan senast. Mycket mer intensitet i sök, både vad gäller fart och vidd, revieringen stundtals riktigt bra men kanske en del att önska vad gäller följsamheten. Det märks verkligen att de är äldre nu och att jaktlusten kommit i gång ordentligt, att vintern satt käppar i hjulet för all fältträning märktes på samtliga. Något de däremot alla har med sig är respekt för flygande fågel vilket är en gudagåva. De flesta av oss fick med nån eller några riktigt fina fågelarbeten med oss hem men vi fick även med oss en hel del annat att jobba med. Så nästa steg i detta är lydnad, lydnad och lite mer lydnad, därför drar vi nu igång träningsträffar på onsdagar kl 18.30 för den eller de som så önskar, vi kommer flytta runt här i Skåne dels för att hundarna ska få olika platser att ta till sig lydnaden på och dels för att vi får turas om att åka. Hör av er om ni vill vara med!


Sen har vi ju vårt ständigt vandrande fulmössa som utan problem förärades Matti som totalt ”lyckades” missa att Ragge hittade en hare och kollade vart den tog vägen minst sagt låååångt.


Lite bilder kommer förhoppningsvis från både Ingemar och Anette & Matti……


2011-03-22


Så har då Bettan gjort sin officiella debut i utställningsringen, läs mer på hennes egen sida på samma utställning blev brorsan Trollängens Ragnar "Ragge" BIR och slutade som BIG-2 och för ett par veckor sedan så visade ytterligare en bror, Trollängens Runar at Bareve, sig till ett BIR på en av världens största utställningar Cruft's!2011-01-26


Idag har Nilssons Blecka "Beda" fått somna in. Hon tillbringade sina sista sex år hos Ingemar Ström och Annica Igemo i Västerfärnebo och där har hon haft det minst lika bra, om inte bättre,  som hon kommer få det i hundarnas himel. Beda, glöm inte hälsa till Phoebe.....