Nyheter 2020

Du hittar oss även på

Reportaget från tidningen

 

Min Jakthund

2020-12-15


Inga-Britta har idag gjort sin andra start i öppen klass viltspår, regnet öste ner och det blåste bitvis ganska ordentligt så lite flackande ett par gånger men vi fick ändock med oss ett 1:a pris hem.2020-12-09


Inga-Britta har gått sitt första viltspårprov i öppen klass, det klarade hon alldeles utmärkt!


Ett 1:a pris i öppen klass fick vi med oss :)

2020-12-05


Inga-Britta har varit på SVK exteriörbedömning där hon tilldelas excellent av domaren Britt-Marie Dornell.


Sen att man själv inte fattat att munskyddet inte bara ska sitta över munnen är ju en sak för sig :) men har aldrig haft något tidigare och det kanske märks!!!

2020-11-18


Kom några jättefina bilder på

SE VCh Brevikens Inga-Stina, ägare Gunhild Björne

2020-09-29


Har varit med Gördis på Fullbruksprov, tyvärr slutade det med ett EG (egentligen godkänd) då hon inte ville spåra räven.


Men är ändå mer än nöjd med debuten för lilla Gördis som fick full pott i många moment och dessutom utsågs till bästa hund i momentet "Lugn på pass & apportering 3 fåglar" Totalt 219 poäng skrapades ihop. Kravet för ett 1:a pris är 225 p så hade hon bara hämtat räven så.....


Vi tränar vidare och återkommer till denna härliga provform


Bilden från i våras :) 2020-09-20


J SE UCh SE VCh SE JV -15 Brevikens Gördis har varit på skogsprov i Strängsered, i minst sagt ihållande ösregn under lördagen slutade dagen med ett EFF, söndagen (med aningen mindre regn) slutade med ett 2:a pris i ekl.


Fredagen den 18 september och söndagen den 20 september startar vi på fält i Onslunda och även där erhöll Gördis ett 2:a pris båda dagarna.

2020-08-25


Både Brevikens Ing-Var/Denniz Sten och J Brevikens Härje/Ida Larsson har startat viltspårprov i öppen klass, båda debutanter.

Ing-Var 2:a ökl och Härje 1:a öklStort grattis till er alla fyra!

2020-08-05


De är flitiga Inga-Stina och Gunhild, tredje raka 1:an i ökl vilspår idag och därmed Svensk viltspårprovschampion SE VCh Stort grattis Gunhild!!!

2020-08-02


J Brevikens Härje har varit på prov i eftersöksgrenarna på Trossnäs och fixade till

full pott på både spår och vatten i ökl.Stort grattis Ida!!!

2020-07-31


Har hänt en hel del sen det skrevs något här...


Inga-Stina "Stina" och Gunhild har startat två gånger i ökl viltspårprov och fått lika många 1:a pris - STORT grattis från ossVi har haft träff med I-kullen där 4 av 5 möjliga var med, så trevligt vi hade och så härligt att träffa både "valparna" och deras hussar och mattar. De har nu fyllt 1 år så nu börjar allvaret!


Brevikens Härje/Ida Larsson har startat eftersöksgrenarna i ökl med betyget 10 på spår och tyvärr eg på vattnet. Grattis Ida & Härje


Brevikens Gördis har startat eftersöksgrenarna i ekl med betyget 10 på både spår och vatten
P.S. Alla i I-kullen har nu fått sina egna sidor då det börjar hända saker :) 2020-06-20Nu har även Inga-Stina "Stina" startat i anlagsklass viltspår med resultatet GODKÄND!!


Stort grattis Gunhild - bra jobbat


Puss på nosen från kennelmamman

2020-05-23


Grattis på 6 årsdagen som här representeras av det hungriga gänget ca 5 veckor gamla 

Gotthard "Gotte"
Gunvald "Valle"
Gunther "Dallas"
Guran
Gustav "Ruger"
Gutta
Gösta
Göte "Gorm"
Gina
Golden Gun "Goldie"
Gärda "Sträva"
Gördis


Puss på nosen från kennelmamman


2020-05-20SEUCh SEVCh SE JV-15 Brevikens Gördis med årets första rävsläp och Brevikens Inga-Britta 9 månader med sitt allra första rävsläp 

2020-05-17


J Brevikens Härje tränar inför jakten

2020-05-11


Idag var det J Brevikens Härje med matte Ida Larsson som startade på viltspårprov i anlagsklass med betyget GODKÄND!!


Stort grattis från oss!!

2020-05-09


Idag har Denniz startat Brevikens Ing-Var "Charles-Ingvar" i anlagsklass viltspår, på sin första provstart godkänd!!


Stort grattis och bra jobbat!!!

2020-05-03


I kullen 9 månader nu och det firade Inga-Britta med att starta i anlagsklass viltspår den 30 april och blev godkänd!


Dagen därpå fick vi finbesök av Malin med Brevikens Hänke "Sir Hänry", vi tränade apportering och dirigerin mest hela dagen

2020-02-26


Puss på nosarna i H-kullen som blir 3 år idag!!


Brevikens Hassan "Konjak"

Brevikens Hasse

SE VCh Brevikens Hebbe

Brevikens Hjöran "Tyke"

J Brevikens Hänke " Sir Hänry"

J Brevikens Härje

Brevikens Hilda "Stina-Hilda"

2020-02-23


Nordskånska Kennelklubbens valp- junior och veteranutställning med drygt 800 anmälda hundar.


Brevikens Inga-Britta ställs i valpklass 6 - 9 månader, får en fantastiskt fin kritik av domare Martin Adner. Inga-Britta sköter sig jättebra hela dagen, vinner grupp 7 (BIG) och får ett ärevarv i BIS finalen men vi är mer än glada och nöjda trots att det inte ser ut så på en del bilder....

2020-01-16


Nytt år - igen!


Ett minst sagt händelsrikt år, mycket glädje men också stor sorg då vår fina King Otto fick somna in. En underbar valpkull under sommaren med många nya härliga bekanskaper, både 2 och 4 benta.


SE UCh SE VCh SE JV-15 Brevikens Gördis har bara varit på ett prov vilket resulterade i ett 2:a pris i ekl, bra jobbat efter att ha haft valpar nyligen.


SE VCh Brevikens Hebbe har under året startat 3 gånger i ökl viltspår, fått 1:a pris alla gångerna och dessutom ett med HP, erhöll sitt viltspårprovchampionat. Startar i eftersöksgrenarna på våren och blir godkänd men känns inte riktigt helt klar för start på fält. Ställdes ut på SKK Int i Malmö och blev där BIR med ck och CACIB.


Brevikens Inga-Britta hinner precis fylla 4 månader till SVK Södras utställning i november. i hård konkurrens med 7 tikvalpar slutar vi som bästa tikvalp med HP.


Brevikens Gina och husse Jonas Andersson startar i ökl på Trossnäs och får ett 2:a pris.


J Brevikens Hänke "Sir Hänry"/Malin Britts har erhållit en 1:a ökl på viltspårprov, vänstervarven i utställningringen började med ett VG i Malmö men fortsatte desto bättre med ck, r-cert & 2 bhkl på SKK Leksand och avslutade på topp i SKK Högsbo med cert, Nordic cert, BIR & BIG 4.


En av årets höjdpunkter kommer vara årets första kennelträff i påsk då vi har nöjet att återse flera av avkommorna från både G och H kullen och sist men inte minst så kommer alla utom en i senaste kullen, I kullen.