Nyheter 2015

Valpar till våren!! Vill du veta mera? Följ länken här

Vi vill önska Er alla en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!


Höjdpunkterna i år har varit många, men den största är ändå att två av "valparna" i G-kullen går till pris med varsin 7:a på fält på Riksprovet. Håkan Åberg  och Brevikens Gösta och vår egen Gutta som dessutom placerar sig på bronsplats.Stort tack till alla engagerade valpköpare, oavsett om ni startar på jakt-, viltspåprov och utställning eller "bara" jagar.


2015-12-15


Här är J SE V-15 Brevikens Gutta, han är numera även SE VCh, Svensk viltspåprovschampion. På kortet är han dock bara två månader och kissnödig.....


2015-12-11


Gutta och jag har varit hos Arne Johansson i Storaryd där Gutta fick sin andra 1:a öppen klass viltspårprov.


”Finner snabbt, i början av spåret mycket vildsvins bök som klaras av förtjänstfullt. Går hela spåret utan problem, återgången klaras utmärkt. Lugn i skott, går direkt fram till klöven”

2015-12-02


Nytt försök i öppen klass viltspår idag vilket gick mycket bättre, en 1:a öppen klass.  tillsammans med domare Ingmar Tykesson

2015-11-17


Guttas debut i öppen klass viltspår gick inte riktigt lika bra men fullt tillräckligt för en 2:a ökl, det är inte lätt med löpande tikar i huset....


2015-11-14/15


Vi har haft valpträff! Gina och Gärda "Sträva" med husse Jonas respektive matte Jaanice kom ner för lite träning, lördagen ägnades åt viltspårträning och apportering och söndagen åt fältträning. Varmt tack för att ni kom - alltid lika trevligt.

2015-11-16


Gördis tredje start i öppenklass vilspårprov resulterade i ytterligare ett 1:a pris, denna gången med ett HP vilket är extra strongt då hon just nu löper.....


Domare Arne Johansson lämnar följande kritik;


"Finner spåret snabbt, går sedan hela spåret i utmärkt tempo och spårnoga. Klarar alla vinklar och återgången utan problem. En utmärkt spårhund. 1:a ökl HP"


SE V Ch, Svensk Viltspårprovschampion

2015-11-09


Vid särskilt prov på Valterslund fick finaste  Gördis idag F 8 & A 10 totalt 170 poäng och ett 1:a pris i unghundsklass.

2015-11-02Så har lilla Gördis varit på viltspårprov igen, även denna gång en 1:a i öppenklass

2015-11-01


En fantastisk jaktdag!!


Två rävar skjutna på stånd, den ena för Bästa Bettan. Gördis fick säsongens första fasan fälld, en lååååång löpa på den vingade fasanen klarade hon utmärkt.

2015-10-26Så har Gördis debuterat i öppen klass viltspårprov, vilket hon klarade utmärkt. 1:a pris i ökl.........

2015-10-24


Så har då även SE JV-15 Brevikens Gördis lyckats meritera sig på jaktprov!


Trots att alla de harar hon hade i sina släpp (var som mest tre i samma) gjorde allt de kunde för att köra slut på Gördis lyckades de inte hela vägen utan dagens prestation räckte i alla fall till ett 2:a pris i unghundsklass.2015-10-10/11


Onekligen en händelserik helg, på lördagen; Gördis och Gutta startar på Skåneprovet och kommer hem med ett eff (ej för fågel) respektiver ett eg (ej godkänd) Gördis erövrade dock domare Jonas Segers hederpris, ett fantastiskt fotografi, för sina fina harderev i tre av fyra släppp.... Gotthard var på Västsvenskas prov och blev även han eff.

På söndagen; startar alla tre igen, Gotthard är den enda som går till pris med 5 på fält och 8 på apport blir han enda pristagare i sin grupp och provets bästa unghund!!! Mottagare av VVK vandringspris Torebokåsan.


Stort grattis till "Gotte" och Ulf.


Gutta fastnar i ett elstängsel runt en kohage i tredje släpp och vill av förklarliga skäl ej fortsätta så Göran drar honom. Gördis blir tyvärr ej godkänd då hennes enda chans på fågel var i fjärde släpp minst sagt över huvudet..... dock ingen endaste harresa idag :)


På bilden Gotthard 6 veckor.

RIKSPROVET 2015 30/9 - 3/10 på Gotland


Vår egen Brevikens Gutta 1 ukl och bronsplats med

F 7 - V 10 - S 10 - A 10, 170 poäng, även utsedd till bästa strävhår i unghundsklass.


Brevikens Gösta/Håkan Åberg 2 ukl

F 7 - V 8 - S 9 -  A 9, 155 poäng.


Fotograf är Sabine Tofftén.

2015-09-27


J Brevikens Gärda "Sträva" med sin duktiga matte Jaanice Windelberg har startat på Västsvenskas debutantprov. Fält 8 och Apport 10 och ett 1:a pris med 180 p. STORT grattis, det är ni mer än värda.


Först ut i G-kullen med en jaktprovsmeritering!!!!


2015-09-22


Så har även Brevikens Gilbert med husse Gert Rämnér varit på prov i eftersöksgrenarna, V 10 - S 10 i unghundsklass.Stort gratttis från oss!


På bilden Gilbert i sitt första stånd på rapphöna, drygt 4 månader

gammal.

2015-09-13


Till SKK nationella utställning i Eslöv anmälde jag endast Bettan, mysigt att åka med bara en hund på utställning som omväxling. Resultatet var inte så tokigt det heller....


 chkl, ck, BIR och BIG-3

2015-09-11 Det kom ett mail...


Hej Agneta och alla andra!

Vill bara skicka en hälsning från mej och Gorm (Göte), nyss hemkomna efter en riktigt fin ripjakt i Kirunafjällen. Ripor fanns det gott om och Gorm fungerade på en gång, med skarpa fågeltagningar och inga eftergångar.  Redan andra dagen kunde jag börja skjuta över honom under ordnade former, fällde ca 35 ripor. Apportering av varm fågel får dock vänta då han helst vill äta upp bytet! Han har dock uppmärksammats på att husse starkt ogillar det beteendet. Hoppas att jaktsäsongen börjat bra för er och Gorms alla kullsyskon.


MVH & Voff!

Göran & Gorm/Umeå


2015-09-10


Så kom då det efterlängtade diplomet för Bästa Bettans senaste titel, hon kan numera titulera sig


C.I.B. SE UCh DK UCh SE VCh SE V-12 & -13 & -15


Trollängens R Lisbeth


2015-08-20


Så har även Brevikens Göte "Gorm" med husse Göran Kempe varit på prov i eftersöksgrenar.

V 9 och S 10


STORT grattis från oss på Brevikens

2015-08-19


Jaktprovsdebut för ytterligare 4 ur G-kullen och dessutom för en av förarna. Jaanice Windelberg med "Sträva" gjorde det med den äran! Full pott både i vattnet och på spåret.


Resultat unghundsklass

Brevikens Gärda "Sträva"/Jaanice Windelberg V 10 - S 10

Brevikens Gutta/Göran Lang V 10 - S 10

Brevikens Gotthard "Gotte"/Ulf Ivarsson V 9 - S 10

Brevikens Gördis/Agneta Ericsson V 8 - S 10

elitklass

Trollängens R Lisbeth/Agneta Ericsson V 10 - S 9


Grattis till oss allihopa och ett extra till Ulf & Jaanice som åkte hela vägen till Skåneland

En bild från genrepet  i helgen får representera dagens/kvällens övningar. Från vänster; Gärda "Sträva", Gördis och Gutta

2015-08-08


Brevikens Gösta och Håkan Åberg har varit på prov i eftersöksgrenarna..


Spår 10

Vatten 9

Bästa spårhunden med hederspris i UKL

Och vinnare av Kajpängens vandringspris för bästa UKL hund i eftersök.


STORT grattis från oss!!!

2015-08-02


Ulf Ivarsson och Gotthard kom och hälsade på för lite vattenträning........


Flera bilder från träningen under helgen hittar du här

Gina

Gunvald

2015-07-15


Brevikens Gunvald med husse Carl af Robson var först ut på prov i eftersöksgrenar, med resultatet V 8 och S 5


Brevikens Gina med husse Jonas Andersson har också varit på prov i eftersöksgrenar. Imponerande V 9 och

S 10


STORT grattis från oss på Brevikens


2015-06-09


Vissa brev är betydligt trevligare än andra, idag kom diplomen från Svensk Vinnarutställning i Kista där Bästa Bettan blev Svensk vinnare BIR och Internalionell Champion och både Gördis och Gutta erhöll ck, placerade sig som 2:a bästa hane respektive tik, och titeln Svens Juniorvinnare.....

2015-05-31


Brevikens Gotthard med husse Ulf har varit på viltspårprov i anlagsklass och blivit godkända, stort grattis från oss.

2015-05-23


Idag är en speciell dag,


alla hundar på G fyller 1


år, stort grattis på


bemärkelsedagen.

Finaste Gördis fotograferad av Mia Severinsson

2015-05-16


Brevikens Gösta och husse Håkan Åberg har startat på SVK Gotlands viltspårprov i anlagsklass och blivit godkända!!


Stort grattis från oss på Brevikens

2015-05-09


Utställningslördag!!


Håkan Åbergs Gösta debuterade i juniorklass med ett excellent. Här till vänster med sin handler Sabine Toffttén. Fler bilder på Gösta på hans egen sida.


Gördis & Gutta var på Svenska Silkyterrier ringens inofficiella utställning i Landskorna och blev BIR & BIM och Gutta toppade med BIG-3. Bilden till höger Gördis

2015-05-03

Brevikens Gustav " Ruger" har blivit godkänd i viltspårprov anlagsklass med matte Birgitta.


Här på sitt första vilspår endast tre månader gammal.


Stort grattis från oss på Brevikens!

Hela Brevikensgänget;

Gördis, Bästa Bettan, Gutta med Göran, Gotthard med Ulf & Eva, Gärda "Sträva" med Jaanice & Micke, Gilbert med Gert, Gina med Jonas, Guran med Anders och Göte "Gorm" med Göran.


Utanför bild var även bretontiken Dora och Kjell samt Tomas och spinonetiken Fida med.


Som uppfödare är det en otrolig förmån med så engagerade och duktiga valpköpare - STORT TACK till er som hade möjlighet att komma.

2015-04-07

En fantastisk påsk till ända, vi började med en resa till Stockholm för att ställa ut på Svensk Vinnarutställning och kom hem med Gördis och Gutta som SE JV-15 (Svenska Juniorvinnare 2015) och Bästa Bettan (Trollängens R Lisbeth) som SE V-15 (Svensk Vinnare 2015) och för Bettans del för tredje gången. Bettan blev dessutom BIR (bäst i rasen) och C.I.B. internationell Utställningschampion.


Avslutar påskhelgen med två fantastiska dagar på fälten i Tomelilla hos Stefan & Anna Nilsson. Stefan har tagit mer än väl hand om oss på fälten och Anna med ypperlig förplägnad - STORT TACK!


Härligt att se att alla är bra på gång med fin kontakt med sina förare, och alla har fått med sig lite olika saker att jobba vidare med.

2015-03-25


För andra året i rad så tilldelas SE UCh DK UCh SE V Ch SE V 12 & 13 Trollängens R Lisbeth "Bästa Bettan" Fotevikens vandringspris för meriter i öppen klass viltspår. Så nu får vi lägga oss i hårdträning med Gördis och/eller Gutta för att försöka erövra priset för gott....


Statuter


Priset utdelas till förare, inom SVK, av bästa viltspårhund som tillhör SVK. Sammanlagt på SVK Södras viltspårprov, vår och höstprov med lägst 1:a pris och som tidigare har minst very good på officiell utställning. Vid lika pris under året avgör i första hand bästa jaktprovsmerit under året. I andra hand bästa jaktprovsmerit under tidigare år. I tredje hand tidigare meriter på viltspår. I fjärde hand bästa utställningsmerit. Priset blir ständig egendom till den förare som erövrat priset tre gånger med minst två olika hundar. Donatorn har rätt att tävla om priset.


2015-03-21


Så var G-kullens första officiella debut i utställningsringen avklarad, Brevikens Gärda "Sträva" ställdes ut på SVK Västsvenskas utställning i juniorklass. Dagen slutade med excellent och en andra placering i konkurrensen.


Stort grattis till "Sträva" och Jannice!

2015-02-24


Så var första dagen inne

då vi kunde starta på vilt-

spårprov.


For iväg med båda (Gördis & Gutta) som det kändes ganska oförberedd, men vilka små godingar. De klarade sina spår galant :)

2015-02-14 & 15

 självaste alla hjärtans dag hade vi valpträff igen, denna gång med fältträning som huvudsaklig övning. De vi hade förmånen att återse denna gång var Gina och Gärda "Sträva". Lite majsuka och en nyamputerad svans gjorde att Gustav "Ruger" och Gotthard tyvärr inte kunde komma.


Lördagen ägnades åt övningar på fälten och söndgen åt apport- och spårövningar i skogen.


Bilden här brevid på Gutta får symbolisera helgens övningar då kameran och jag inte var riktigt överens....Guran

2015-01-20


Nytt år, nya möjligheter med nya unghundar. Vad mer kan man begära?


Under januari har vi haft två av hundarna i G-kullen på besök, Gotthard och Guran. Båda har haft turen att hitta fågel och få till sina första stånd. Vi har även lagt en del viltspår och tränat lite apportlust med vilt.


Nu har vi nästa träff i februari att se fram emot....

Gotthard